western garden community landscape design project

The project, located in Jiangsu province, China,  is located in between a prominent mountain on the north side and 18 holes golf course on the south side. This landscape design  consists of creating a composed natural and artificial landscape that will link the housing project into one common promenade experience. The main road borded by monumental Ginko trees is crossing the whole area from the eastern to the western parts. From this infrastructure, 4 iconic spaces are in sequence to provide a spacial landscape experience. The grand stair is forming the main iconic space in this layout. It is a monumental experience where the visitors can enjoy the view towards the golf course while on the back there is a majestic waterfall with integrated plateau`s for trees. The stepping stones of the grandstair are made of local  river stone patterns, refined with corten steel edges.


Client:
Private Developer
Year: 2014-
Credit: Boundary Unlimited
Cooperators: Kuanchung Huang, Eve Barbara Robidoux, Juan Antonio Sánchez Muñoz, Yiju Chen, Hsinyi Chou
Execution country: China

110421_2K_landscapeallbird view housing2 FINALSpringwalk_tsai addwestern gardenlighting-elevation-moonwater view wip 10

Advertisements